sunnuntai 21. lokakuuta 2012



18.10.
Lähtö Brestistä klo 18:30, alkumatka salmessa vastavirtaan mutta ulkomerellä saatiin n. viideksi tunniksi jopa 2,5 solmun myötävirta. Koko yö oli hyvin kuoppainen, tehtiin 4 tunnin vahteja 20 alkaen, Yse ja Clare ottivat ensimmäisen. Iltavahdin aikana nukkumisesta ei oikein tullut mitään, sen verran pahasti keikutti että sängyllä mentiin edestakaisin. Yövahdin aikana sama peli jatkui eikä purjehdustuulta ollut. Neljän ja kahdeksan välillä keli oli jo parantunut ja saatiin molemmat nukuttua hyvin. Aamun valjetessa meitä tuli seuraamaan parvi delfiinejä, edellisen kerran niitä nähtiin Jerseyssä.
19.10.
Hieno sää heti auringonnousun jälkeen. Ninan kanssa viriteltiin aamupäivävahdin aikana purjeita monella eri tavalla mutta tuuli oli edelleen pääsääntöisesti alle 5 m/s.  Upeat mainingit edellispäivien kovien tuulien jäljiltä. Iso puolalaisvene, joka lähti Brestistä meidän jälkeemme, ohitti meidät puolenpäivän aikaan ja välillä siitä näkyi vain puolet takilasta. Meitä lähti puolalaisten lisäksi myös kaksi saksalaisvenettä joilla on sama määränpää kuin meilläkin ja lisäksi yksi 15-metrinen norjalaisvene joka on matkalla Kanarialle. Laitoin ranskalaistyyppisen vetouistinhässäkän veneen perään. Yhden jälkeen jouduttiin laskemaan purjeet kun tuuli lakkasi kokonaan.
20.10.
Yö meni rauhallisesti, meillä oli iltavahti 20-24 ja 04-08.  Tuuli 3-5 m/s, purjeavusteisesti koneella, hieno tähtitaivas yöllä. Aamulla vähän parempi tuuli joka taas iltapäivällä kääntyi vastaan ja lakkasi lähes kokonaan. Ysestä ei näillä kuoppaisilla pitkillä purjehduksilla ole alun jälkeen paljon apua, rupeaa vasta nyt heräämään henkiin merisairauden jälkeen. Nyt on käyty suihkussa ja ruoaksi on possunfilettä, pottumuusia ja salaattia. Portugalin länsipuolella on myrskynpoikanen jonka alta ehditään todennäköisesti pois.  
21.10
Saavuttiin aamuyöllä La Corunaan ilman ongelmia, 349 mpk. Nukuttiin vähän univelkoja pois ja naisten vielä nukkuessa siirrettiin vene parempaan paikkaan ja pestiin kansi. Päivä meni kaupunkia kierrellessä ja Ninan kanssa korjattiin genoan UV-suojassa ollut repeämä purjeteipillä ja laitettiin uusia juorulankoja purjeeseen. Säätiedotus näyttää siltä että tiistaina voitaisiin lähteä jatkamaan matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti