sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Ornö Båtvarv

Sunnuntai 27.5. Birgitta oli lähtenyt jo kuudelta. Me lähdettiin aamukahvien jälkeen pari tuntia myöhemmin.Alkumatkan pujottelureitti koneella ja sitten koko loppumatka genoalla navakoituvassa myötätuulessa ja auringonpaisteessa. Tukholman saaristossa melkoinen sunnuntairuuhka ja veneitä näkyi välillä kymmeniä. Hieno perinnelaiva Tre Kronor tuli myös vastaan.
Päätepisteeksi oli valittu pikkusatama Ornössä, Ornö Båtvarvin satama, jossa ei tietenkään ollut muita veneitä, ja kieltämättä koko paikka olikin enemmän telakka kuin mikään vierasvenesatama. Ei se mitään, vessat, suihkut ja maasähköt sekä hauska vanhempi äijä joka oli ilmeisesti omistaja jolla oli kovasti asiaa. Satamakonttorissa jäätelöt ja muut, maksu kuppiin eli ihmisiin vielä luotetaan jossakin.
Tuuli tyyntyy illasta, ja vain linnunlaulu ja kellon naksutus kuuluu. Ihme paikka, vaikka aivan ”metsän siimeksessä” ja suojassa, hönniäiset ei häiritse. Hönniäinen=pieni lentävä siivekäs, näitä joskus mm purjeet täynnä, pyrkivät joka paikkaan, tuttu ilmiö myös Virosta ja perämereltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti