torstai 5. elokuuta 2021

30.7. -5.8. Klaipeda - Nida - Smiltyne - Hel

 

3007 Klaipeda

Herätys tavalliseen tapaan ennen kuutta. Saatiin todellinen ukkosmyräkkä, kesti ehkä 10 minuuttia, mutta pesi hyvin kannen ja ikkunoista pois Liepajan pölyt.

3107 Klaipeda

Kova länsituuli ja hiekka lensi joka paikkaan. Valmisteltiin lähtöä Nidaan. Hiekkaa poistettu niin veneen päältä kuin sisältäkin

0108 Klaipeda – Nida

Paikoin hyvin matalaa reittiä Nidaan. Periaatteessa olisi ollut purjehduskelikin mutta hankala reitti ja paljon vastaantulevaa regattaliikennettä niin meni koneajeluksi. Nidasta saatiin puhelinsoitolla paikka niin ei tarvinnut arvuutella. Satama on iso ja paikalla oli viisi Nauticattia! Nida on lomaresortti ja hyvin äveriään näköinen. Veneitä oli paljon mutta yhtään varmaa vierasvenettä ei ollut.

0208 Nida

Lenkkeiltin majakalle. Koskaan en ole nähnyt yhtä monta Porschea ja muita kalliita autoja niin lyhellä matkalla. Mukava paikka kaiken kaikkiaan. Tutustuttiin puolin ja toisin samanikäiseen ja samanlaiseen veneeeseen. Paljon yhtäläisyyttä mutta paljon myös eroja. Tosi mukava pariskunta.

0308 Nida – Smiltyne

Sivutuulta 3-11 m/s. Melkoista purjejumppaa tosi puuskaisessa tuulessa. Marinero vastassa hienossa satamassa. Hotellikompleksi ja ravintola jossa käytiin pizzalla, hyvää oli.

0408 -0508 Smiltyne – Hel

Yhdeksän jälkeen lähtö, hetken koneajelun jälkeen purjeilla viisi mailia. Sen jälkeen tuuli meni 2-3 m/s eikä luvattua tuulta saatu koko matkalla eli meni koneajoksi. Perillä Helissä haeskeltiin paikkaa aamun sarastaessa ja laitettiin lopulta ulkolaituriin kylkikiinnitykseen. Nukuttiin muutama tunti ja sitten saatiin satamakapteeni VHF:llä kiinni, ystävällinen kaveri ja paikan vapauduttua tultiin sormiponttooniin. Vilkas vierasvenesatama, lähinnä paikalllisia mutta myös yksi ruotsalainen ja pari sakua. Hel on todella vilkas turistirysä, lukemattomia myyntikojuja ja pikaruokaravintoloita sekä erilaista sotajuttuihin liittyviä kojuja. Isot risteilypaatit kuljettavat turisteja päiväretkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti