sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Kivik, Simrishamn

Sunnuntai 3.6.
Yöllä herättiin kolinaan, tuuli oli yltynyt ja poiju ei jaksanut pitää perää irti naapuriveneestä, vinssillä kiristämällä oikeni. Toisen naapurin kippari säikähti kun vein hänen veneeseensä tukiköyden, en tajunnut että oli siellä nukkumassa. Loppyö nukuttiin sitten rauhallisesti. Oli muuten varmaan ensimmäinen yö kun oli jopa liian lämmin nukkua.
Sitten vähän veneilysanastoa. Mörkö on mikä tahansa laiva, varsinkin sellainen joka uhkaa ajaa päälle. Mulkku taas on takaa tuleva purjevene joka uhkaa mennä ohitse. Possujuna on lauma ruotsalaisia purjeveneitä matkalla viikonlopuksi kaikki yhteen paikkaan saaristossa ja vastaavasti sunnuntaina sieltä rotankolostaan takaisin kotiin.
Ilmainen laptopille asennettava OpenCPN on todella kätevä merikartta- ja navigointiohjelma, tarvitsee vain muutaman kympin GPS-mokkulan USB-porttiin. Karttoja saa kätevä nöertti hommattua eri paikoista, me ollaan saatu omamme koko maailman käsittävän kartaston yhdeltä ammattikipparilta. Tietokoneen näytöllä on paljon näppärämpi mittailla reittejä ja etäisyyksiä kuin plotterilla.
Aamulla piti vähän odotella naapureiden heräämistä, toisessa veneessä kun oli meidän köysi kiinni ja toista tarvittiin tuulen takia katsomaan ettei kolhita heidän venettään.
Todella lämmin aamu, tuulesta saatiin nauttia muutama tunti mutta sitten se lopahti ja kääntyi vastaiseksi ja lopulta kuoli kokonaan. Loppumatkasta tuuli vaihteli 0-9 m/s ja suunta 180 astetta. Kivikin satama oli vielä suljettu mutta täällä oli kaksi muuta venettä. Aivan ihastuttava pikkukaupunki mutta oli niin kuuma että kauas ei jaksanut kävellä. Nina ei edes ottanut polkupyörää, lämpötila 28 astetta.

1 kommentti:

  1. Hieman hihityttivät nuo ihastuttavat veneilytermit :D

    Onpa kiva seurata matkan etenemistä tämän blogin kautta - kiitos, kun kirjoitat!

    VastaaPoista